Ilmainen toimitus yli 100€ tarvike- ja varaosaostoksiin

LAATUALTAAT VANTAA

010-338 1633
Laastikuja 1

LAATUALTAAT RAISIO

010-338 1631
Ihalantie 9

VERKKOKAUPPA

Osta ja tilaa altaat ja tarvikkeet. Verkkokauppa on aina auki!

Usein kysyttyä – UKK

UKK

VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

Suomen ulkoporeallasmarkkina on todella nopeasti kasvava toimintaympäristö. Kuten kaikissa nopeasti kasvavissa markkinoissa myös tässä on alalle pesiintynyt toimijoita, jotka eivät tarjoa laadultaan riittäviä tuotteita Suomen haastaviin olosuhteisiin.

Erityisesti eristeasiat pitää ottaa markkinallamme vakavasti ja näissä olemmekin markkinoiden edelläkävijä, niin eristekerrosten määrässä kuin eristevahvuudessakin. Jotkin toimijat tarjoavat kolmi- tai jopa nelikerroseristystä altaisiinsa eristevahvuutta avaamatta.

Altaissamme on erittäin laadukas polyuretaani/solukumieristys kolmessa kerroksessa eristevahvuuden ollessa noin 80 mm. Monikerros eristys on paras tapa eristää allas toisin kuin vanhanaikainen tapa täyttää koko välitila eristevaahdolla, jolloin altaan huoltaminen on mahdotonta tai hyvin kallista.

Altaan sähkönkulutukseen vaikuttaa aina merkittävästi altaan eristys, altaan koko, käyttöaktiivisuus sekä altaan sijainti. Nyrkkisääntönä voidaan pitää noin 0,80-1 € vuorokausikulutusta per 1000 l keskiarvona vuoden ympäri. Esimerkiksi noin 1000 litran allas kuluttaa noin 300 € vuodessa sähköön.

Altaan pohjan tulisi olla tasainen ja riittävän tukeva. Ulkoporealtaan paino täytenä lasketaan lisäämällä altaan tyhjäpainoon sen vaatimat vesilitrat. Näin pienestäkin altaasta tulee hyvinkin äkkiä 1500 kg painava kokonaisuus.

Pohjan tulisi ehdottomasti olla routimaton, eikä allas saa päästä vajoamaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat noin 30-40 cm korkea sorapeti tai 10-15cm paksu betonilaatta. Lisäksi suosittelemme vielä 30-50 mm paksua Finnfoam (tai vastaavaa) eristelevyä, jonka päälle allas lasketaan.

Altaan voi asentaa myös terassin päälle, tällöin riittää pelkkä eristelevy. HUOM! Muista aina varmistaa terassin kantavuus!

Altaat toimitetaan normaalisti postirahdilla, jolloin tuote on kuormalavalla pystyasennossa. Tästä tuote tulee siirtää sille suunnitellulle paikalle ja laskea edellä kuvatun tyyliselle pohjalle.

Allasta ei liitetä suoraan viemäriverkkoon, eikä allas tarvitse kiinteää tulovesijohtoa. Allas tarvitsee kuitenkin liitännän suoraan sähköverkkoon, ja asennuksen tulee olla valtuutetun sähköasentajan tekemä.

Ulkoporealtaan puhdistukseen on olemassa muutamia erilaisia vaihtoehtoja. Altaisiimme on saatavana kemiallinen puhdistus perinteisellä klooripuhdistuksella tai aktiivihappipuhdistuksella.

Veden pH-arvoa tulee seurata aktiivisesti mittalaitteen avulla. Käytä tablettien annostelussa AINA kelluvaa annostelijaa! Jokaisen järjestelmän kanssa veden laatua tulee seurata ja tarkistaa altaan kulloinenkin tasapaino aina ennen käyttöä. Lisävarusteena hankittavissa oleva ICO-WiFi helpottaa tätä työtä merkittävästi, sillä se lähettää veteen liittyvää dataa reaaliajassa mobiililaitteeseesi.

Aktiivihappi-järjestelmässä
tabletti lisätään jokaista 1000 litraa kohden kolmen päivän välein. Altaan koon kasvaessa on annostelutiheyttä lisättävä. Järjestelmää käytettäessä on muistettava, että aktiivihapen teho ei riitä tuhoamaan kaikkein sitkeimpiä epäpuhtauksia ulkoporealtaista. Tämän takia shokkiklooraus vedenvaihdon jälkeen on erittäin tärkeää. Suosittelemme shokkikloorausta tehtäväksi kuukausittain. Kuitenkin kaikkein lievimpänä kemikaalina aktiivihappi sopii erityisesti käyttäjälle, jonka iho on herkkä.

Klooripuhdistus
on perinteisin vaihtoehto altaan puhtaana pitämiseen. Klooritabletti asetetaan kelluvaan annostelijaan n. 2 kertaa viikossa 1000 litraa kohden, altaan käytöstä riippuen. Mitä kuumempi vesi, sitä nopeammin tabletti liukenee. Myös pumppujen käyttö nopeuttaa kloorin liukenemista. Kloorirakeita tulisi lisätä myös ruokalusikallinen per 1000 litraa joka kylpykerran jälkeen klooritasapainon ylläpitämiseksi. Lisäksi shokkiklooraus tulee suorittaa aina vedenvaihdon yhteydessä.

Veden vaihtoväli riippuu hyvin paljon altaan käytöstä. Lähtökohtaisesti vesi suositellaan vaihdettavaksi noin 3-4kk välein. Veden vaihdon yhteydessä myös altaan suodatin/suodattimet tulisi vaihtaa uusiin. Allas vesi kannattaa vaihtaa myös, mikäli altaaseen päätyy merkittäviä määriä ulkopuolisia epäpuhtauksia.

Kaikki ulkoporealtaamme tulevat 2 vuoden täystakuulla. Altaiden rungoilla on myös 5 vuoden takuu.

Kaikki rahtimme kulkevat Postin kautta. Rahti sisältää aina toimituksen asiakkaan pihalle saakka ja purku suoritetaan perälautapurkuna. Asiakkaan vastuulla on tuotteen tarkistaminen ennen rahtikirjan allekirjoittamista. Allekirjoituksella virhevastuu siirtyy kuljetusliikkeeltä asiakkaalle.

Mikäli tuote on hajonnut rahdin aikana eikä rahtikirjoissa ole merkintää on asiakas tästä vastuussa. Kuljetusliike ei avusta tuotteen paikalleen siirtämisessä, joten asiakkaan on hoidettava se itse.

Kyllä, meiltä löytyy kattava huolto- sekä varaosapalvelu. Huoltomme tavoittaa parhaiten sähköpostilla osoitteesta huolto@laatualtaat.fi
Lue Lisää >

1